Прес-центр18 cічня 2018, 13:01

На Луганщині винесено судові вироки бойовику та пособнику терористів

Набув чинності вирок Лисичанського міського суду стосовно бойовика так званої «ЛНР», затриманого в результаті спільної операції СБУ та Національної поліції наприкінці 2016 року.

На контрольовану українською владою територію Луганської області  зловмисник проник із розвідувально-диверсійною метою, маючи при собі дві ручні осколкові гранати РГО. При затриманні диверсант вчинив опір правоохоронцям, однак боєзіткнення завершилося його захопленням.

У  ході досудового слідства встановлено, що затриманий на боці російсько-терористичних угруповань брав участь у бойових діях проти ЗСУ. Потім служив на керівних посадах в одній із районних військових комендатур окупованого Луганська, сумно відомого серед місцевих мешканців своїми «підвалами».

Суд визнав бойовика винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1. ст. 258-3 та ст. 263 Кримінального кодексу України та засудив до 8 років ув’язнення.

Сєвєродонецький міський суд за ч. 1 т. 258-3 КК України до трьох років та трьох місяців позбавлення волі засудив колишнього працівника ГУ НП у Луганській області. «Перевертень» постачав терористичній «спецслужбі» інформацію щодо співробітників підрозділів поліції, транспортних засобів, розміщення блокпостів у районі проведення антитерористичної операції, а також службові документи з грифом «таємно».

Зрадника викрили та знешкодили співробітники контррозвідки СБУ.

Усього ж протягом останніх двох років за матеріалами Служби безпеки України суди Луганської області винесли обвинувальні вироки близько 40 бойовикам та їх пособникам. 

 

За інформацією 3-го Управління

ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях