Прес-центр2 жовтня 2017, 11:10

На Луганщині військовослужбовці відпрацювали встановлення протитанкових мінних полів та аерозольного маскування позицій

Нещодавно в оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ» проведено інструкторсько-методичне заняття щодо дій взводу з встановлення протитанкових мінних полів та аерозольного маскування рубежів розгортання рухомого загону загородження.

Вишкіл захисників України відбувся на п’яти навчальних майданчиках.

Спершу присутні ознайомились з тактикою підрозділу у встановленні протитанкового мінного поля.

Основними завданням маскування є приховати розташування, висування та бойові дії військ, прикриття найбільш важливих ділянок доріг та переправ від вогню противника.

Визначений особовий склад показав злагодженість дій під час роботи на спеціальній машині аерозольного маскування. За півтори хвилини з положення «бойова готовність» апаратура була запущена на повну потужність. Також присутнім було продемонстровано дію димових шашок та ручних димових гранат.

На наступних навчальних полігонах представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповіли учасникам заняття про вимоги щодо забезпечення стану пожежної безпеки об’єктів зберігання боєзапасу, протипожежне облаштування технічної території.

Протягом занять було відпрацьовано єдиний алгоритм дій підрозділів оперативного забезпечення дій взводу по встановленню протитанкового мінного поля у складі рухомого загону загородження та дій взводу аерозольного маскування. Під час якого було здійснено розгортання рухомого загону загородження, а також злагодження керівного складу щодо порядку організації пропускного режиму на технічну територію особового складу та техніки.