Прес-центр16 серпня 2016, 17:08

На Луганщини визначили Стратегію розвитку Луганської області до 2020 року

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму спільно з співрозробниками - експертами ПРООН обговорили напрямки актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року. У засіданнях, які відбулись у містах Старобільськ, Сватове та смт Біловодськ взяли участь представники 12 райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

 

Серед пріоритетних напрямків, що обговорювалося розвиток агропромислового комплексу регіону, медицини та питання соціального захисту учасників АТО.

 

Зокрема, на першому етапі реалізації стратегії буде відкрито агротехнічну лабораторію аналізу ґрунтів і насіннєвого фонду, підтримку сільськогосподарських виробників на державному рівні, створення оптового ринку сільськогосподарської продукції.

 

У контексті децентралізації медицини запропоновано обґрунтувати кількість ліжко-місць в у закладах охорони здоров’я, хоспісних відділень, а також визначити оптимальну кількість висококваліфікованих медичних кадрів та професійну підготовки медичних працівників шляхом обміну передовим досвідом з іншими регіонами, у тому числі, у рамках міжнародних проектів і програм. Окремо наголошено на необхідності розробки програми реабілітації та зайнятості учасників АТО.