Прес-центр21 листопада 2019, 14:11

На Луганщині вперше відбувся відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Урочисте відкриття конкурсу відбулося у приміщенні Вищого професійного училища № 92 міста Сєвєродонецька. Локації, де проходили змагання, знаходилися у містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному.

На заході були присутні представники влади, бізнесу, освітніх закладів, профспілок.

Під час відкриття регіонального відбору відбувалась онлайн трансляція з Рубіжного (компетенція «Технології моди») та Лисичанська (компетенція «Електромонтажні роботи»). Потім учасники перемістилися до місць проведення компетенцій у Сєвєродонецьку.

У конкурсі взяли участь 40 учасників, які представляли сім закладів освіти області.

Змагання WorldSkills проводились у формі конкурсу професійної майстерності, де учасник повинен продемонструвати всі свої навички за певний проміжок часу, виконавши ряд практичних завдань. Їх оцінювали експерти – відомі професіонали, фахівці з числа роботодавців та підприємств різної форми власності.

Із переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» буде сформовано команду Луганської області для участі у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», який відбудеться у квітні-травні 2020 року в Києві.

Організатори – Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України, Департамент освіти і науки облдержадміністрації, навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області за фінансової підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Слід зазначити, конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» сприяє зростанню престижності робітничих професій, розвитку професійної освіти шляхом впровадження кращих практик і професійних стандартів. В ньому беруть участь молоді кваліфіковані робітники, здобувачі освіти – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти коледжів і університетів віком від 18 до 22 років.