Прес-центр12 березня 2021, 13:03

На Луганщині впроваджено проєкт «Підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування»

Так, упродовж чотирьох місяців спеціалістами благодійного фонду «Посмішка дитини» проведено шість навчальних онлайн тренінгів для тренерів для активної учнівської молоді та педагогів з професійно-технічних навчальних закладів та фахівців центрів зайнятості населення Луганської області. 

Під час тренінгів: 

- учасники пройшли онлайн квест з безпечного працевлаштування;
- розглядали «Міфи та стереотипи», пов’язані з торгівлею людьми;
- розглядали законодавче підґрунтя та поняття «торгівлі людьми» як кримінального правопорушення;
- розібрали механізм проходження онлайн квесту з лайфхаками для тренерів; 
- опрацювали в групах історії з потрапляння в ситуації торгівлі людьми;
- розібрали поняття «сексторшен», «секстінг», «онлайн-грумінг»;
- розібрали механізм ресурсної підтримки для громадян, як чинник запобігання потрапляння в ситуацію торгівлі людьми;
- розібрали засади синдрому емоційного вигорання (маркери, етапи, техніки для зниження емоційної напруги);
- вивчили елементи спілкування з особами, які можливо є постраждалими від торгівлі людьми.

Успішно завершили тренінгові сесії та отримали сертифікати з підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування з використанням навчального онлайн квесту 23 педагоги та 44 учня професійно-технічних навчальних закладів, а також 24 спеціаліста центрів зайнятості Луганської області. 

Після завершення навчання тренери реалізували власні акції та ініціативи, де на практиці застосовували отримані знання та використовували механізм з онлайн квесту з безпечного працевлаштування. Загалом ці заходи відвідали 1000 жителів Луганської області. 

Проєкт впроваджується благодійним фондом «Посмішка дитини» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та фінансування від Уряду Японії у партнерстві з Департаментом освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганським обласним центром зайнятості.