Прес-центр8 серпня 2018, 14:08

На Луганщині впроваджується проект «Безпечне місто»

Нараду з вирішення проблемних питань реалізації проекту «Безпечне місто» провів сьогодні, 8 серпня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він повідомив, що за цим напрямом передбачене фінансування з державного бюджету. Наразі рішення погоджується у Кабінеті Міністрів України.

Так, 27 мільйонів буде направлено на будівництво та облаштування дата-центру, так званого центрального пункту управління.

«Сподіваюсь, що найближчим часом Луганщина отримає ці кошти і зможе їх виділити на зазначений проект», – сказав він.

Презентацію проекту, який реалізовуватиметься на території Луганщини, провели розробники – представники компанії «Huawei», яка стане одним з учасників майбутнього конкурсного відбору.

Зокрема, проект передбачає організацію не лише відеоспостереження, але й відеоаналітики по периметру населених пунктів, на перехрестях, у місцях масового перебування людей тощо.

Протягом 2018 року відповідні тестові випробування відбулися у Старобільську, Щасті, Сєвєродонецьку, Новоайдарі, Сватовому, приміщеннях відділень Національної поліції.

Контроль здійснювався, у тому числі, і під час проведення масових заходів у вищеназваних населених пунктах. Система фіксувала автомобільні номери, колір транспортних засобів, обличчя, силуети перехожих та їх особливі прикмети. Пошук можна проводити за багатьма параметрами.

У подальшому планується інтеграція системи з базами автомобілів та підозрюваних.

Тобто, те що має допомогти у розкритті різноманітних правопорушень.

За словами Юрія Клименка, поступово до реалізації проекту мають долучитися усі міста та райони Луганщини.

Також учасники наради обговорили наступні етапи впровадження проекту, у тому числі і дії щодо залучення додаткових інвестицій. У цьому має допомогти Агенція регіонального розвитку Луганської області.