Прес-центр26 грудня 2018, 11:12

На Луганщині впроваджується проект «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

В області триває реалізація проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Проект впроваджується з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

У рамках проекту у Станично-Луганському районі відібрано 22 контактні особи із числа лідерів місцевих громад.

Контактні особи проходять відповідне навчання щоб стати громадськими посередниками, до яких зможе звернутися за допомогою кожна особа, яка страждає від насильства або є потенційною жертвою.

Так, у смт Станиця Луганська відбувся тренінг-семінар по системі перенаправлення постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Під час заходу представники районних служб і установ, які працюють у сфері запобігання і протидії насильству, розповіли про свої функції та повноваження в зазначеній сфері, поділилися контактною інформацією.

Також учасники виконували практичні завдання з роботи із постраждалими від насильства з метою покращення та закріплення отриманих знань.

У рамках подальшої реалізації проекту «Відповідальність починається із нас» у Станично-Луганському районі в січні 2019 року для контактних осіб заплановано проведення наступного навчального тренінгу.