Прес-центр14 грудня 2016, 12:12

На Луганщині вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, в Сєвєродонецьку з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося покладання квітів до пам’ятного знака «Героям Чорнобиля».

У заході взяли участь керівництво області та міста, члени обласної громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини», представники Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», громадських організацій, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та члени їх сімей.

Чорнобильцям-громадським активістам, які займаються відстоюванням прав та інтересів учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, були вручені грамоти Сєвєродонецької міської ради.

Нагадаємо, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено в Україні з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України відповідно до Указу Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року.

Відзначається він щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.