Прес-центр20 лютого 2018, 17:02

На Луганщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Урочисті заходи до Дня Героїв Небесної Сотні відбулися сьогодні, 20 лютого, у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

«Багато болю завдали страшні події, що відбулися чотири роки тому. А після цього розпочалися бойові дії, які тривають і сьогодні, – майже кожного дня є поранені і загиблі, – відзначила заступник голови Луганської обласної держадміністрації Ольга Лішик. – Вшановуючи пам'ять Героїв Небесної Сотні, ми згадуємо, що тоді, у 2013-2014 роках, для кожного був свій Майдан: для кого у Києві, для багатьох – у своїх містах. Тож, вшануймо людей, що віддали життя за Україну, і підтримаймо тих, хто наразі перебуває на лінії розмежування, захищаючи нашу державу».

У цей день обласні відзнаки отримали учасники Революції гідності у Луганській області та у Києві.

За громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини та до Дня Героїв Небесної Сотні розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено заступника голови громадської ради при облдержадміністрації Ганну Руденко. Іншим нагородженим вручено Листи подяки облдержадміністрації.

Слід відзначити, що організаторами заходу підготовлено історичний фотосупровід, протягом якого було згадано усіх 105-х загиблих у Києві.

Також на присутніх очікував тематичний концерт-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні.