Прес-центр20 лютого 2022, 11:02

На Луганщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Тематичні заходи розпочалися одночасно, о 10-й ранку, в обласних центрах та інших населених пунктах України. 

Жителі Луганщини, які зібралися 20 лютого біля міського Палацу культури в Сєвєродонецьку, разом з усією країною долучилися до увічнення пам’яті великої людської і громадянської відваги, сили духу і стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Людей, які віддали свої життя під час Революції Гідності, присутні вшанували хвилиною мовчання.

«Вони приїхали на Майдан з різних куточків країни для того, щоб вибороти свободу і запобігти російським загарбницьким планам. Віддали найдорожче – свої життя, – наголосив, звертаюсь до учасників, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. – Тоді ми всі перемогли, але РФ не зупиняється в своїх кривавих планах і готова повторити сценарій, який вже реалізувала в Сирії, Чечні, Грузії. Упевнений, ми обов’язково дамо відсіч російській агресії і добудуємо розпочате у 2014 році – вільну незалежну країну. Слава Україні!»

Згодом відбулася екуменічна панахида за загиблими під час Революції Гідності.

У цей день усі небайдужі долучились до акції «Ангели пам’яті», розміщуючи вулицями білих паперових янголів, що символізують скорботу і шану Небесній Сотні.