Прес-центр18 травня 2017, 20:05

На Луганщині вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Урочистості до Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» відбулися ввечері  в обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

Цього року низку заходів з вшанування пам’яті Великого Кобзаря приймала Луганщина, куди завітали видатні митці та громадські діячі.

«Вдячний усім, хто приїхав до нас з України та інших країн, приєднавшись до культурного проекту, присвяченого нашому видатному поету, чия творчість живе все понад півтори сотні років, – підкреслив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. – Саме на таких, наповнених духовністю, заходах треба навчатись молоді, щоб вона серцем відчувала сенс поезії Тараса Шевченка і сучасників, розуміла істинну цінність нашої культурної спадщини».

А заступник Міністра культури України Юрій Рибачук зазначив, що у такому спілкуванні до усіх нас повертається віра в те, що ми є єдиним народом, яка дає нам вистояти у цій гібридній війні.

«Ми сильні, непереможні, ми любимо одне одного!» – наголосив він.

Високий рівень організації свята та гостинність мешканців Луганщини відзначили голова національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський та голова національної спілки художників України Ігор Волощук.

Якими болючими пронизані сьогоденням можуть бути рядки Тараса Шевченка нагадали артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру уривком з літературно-музичної композиції «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне!»

Перед присутніми також виступили артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, народні артисти України, у тому числі і лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка, а також гості із Польщі та Республіки Білорусь.

По завершенні заходу усі бажаючи приєдналися до ходи вишиванок вулицями Сєвєродонецька, присвяченої Всеукраїнському Дню вишиванки.