Прес-центр27 вересня 2019, 16:09

На Луганщині вшанували пам’ять загиблих внаслідок трагедії біля Бабиного Яру

Зокрема, відбувся захід з нагоди 78-х роковин трагедії біля Бабиного Яру в Лисичанську.

Сьогодні усі небайдужі прийшли до пам’ятного знака жертвам Голокосту, поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, що під час німецької окупації міста Києва у 1941 – 1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів, перший з яких відбувся 27 вересня 1941 року.

Тоталітарні режими, що панували у минулому столітті, знищували людей за ознаками етнічної, расової, культурної, релігійної та класової приналежності на всій території України.

Серед загиблих були роми, діячі українського націоналістичного руху, радянські військовополонені, підпільники, цивільні заручники та засуджені окупаційною владою на смерть. Кількість жертв, за оцінками істориків, сягає щонайменше 100 тисяч людей, більшість з яких (понад дві третини) були євреями.

Пам’ять про жертви, які були спричинені ксенофобією, расизмом та ідеологією фашизму і тоталітаризму, має слугувати пересторогою для недопущення подібних страшних злочинів проти людяності у майбутньому та водночас сприяти консолідації українського суспільства.