Прес-центр29 серпня 2019, 11:08

На Луганщині вшанували пам’ять загиблих захисників України

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко взяв участь у заходах з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули під час бойових дій, відбулось у Сєвєродонецьку біля пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському, який визволяв це місто у 2014 році.

«У нашій новітній історії, на жаль, тепер багато скорботних дат, пов’язаних із бойовою звитягою наших військових, але ця – особлива, – зазначив Юрій Погуляйко. – П’ять років тому добровольчі батальйони «Херсон», «Миротворець», а також зведена рота 93-ї і 17-ї бригад Збройних сил України потрапили в оточення під Іловайськом, що на Донеччині. Терористи запропонували українським бійцям «зелений коридор», проте під час виходу наші військові були розстріляні. Загинули майже 1000 людей».

Також він наголосив: «Ми доведемо провину кожного, на чиїх руках кров наших солдат, на чиїй совісті сльози матерів та вдів, дітей, які ніколи не побачать своїх батьків».

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника Олександру Радієвському.

Також Юрій Погуляйко поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям генерал-майору, командиру військової частини 3011 Національної Гвардії України Олександру Радієвському, полковнику Павлу Сницару та солдату Юрію Коцяру, що знаходиться у Лисичанську.

Нагадаємо, на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, увічнення їх героїзму 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.