Прес-центр17 жовтня 2018, 17:10

На Луганщині вже розпочато будівництво восьми амбулаторій

Про це повідомлено під час селекторної наради щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Захід провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Ми оцінюємо стан виконання робіт областями за декількома критеріями. Це розробка проектної документації, отримання експертизи, оголошення про початок будівництва, укладення договору з генпідрядними організаціями тощо. За виконанням цих завдань областями-лідерами на сьогодні є Харківська, Дніпропетровська, Луганська. Кіровоградська і Рівненська області», – зазначив високопосадовець.

Загалом до затвердженого наказом цього Міністерства переліку проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, потрапили 11 амбулаторій Луганської області, які планується побудувати в  2018 році. За цим напрямом місцевим бюджетам Луганщини розподілена держсубвенція у розмірі 109425,60 тис. гривень.

Як відзначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, на поточний час вже виділені і оформлені всі земельні ділянки. Розроблена та затверджена проектно-кошторисна документація. Отримано містобудівні умови і позитивні висновки експертизи.

Крім того, проведено тендерні торги, за підсумками яких за 10 пропозиціями визначено переможця та укладено договори будівельного підряду, одна пропозиція знаходиться на розгляді, рішення по ній буде прийнято до кінця поточного тижня.

Також подано вісім повідомлень про початок виконання робіт в Інспекцію ДАБК, сім з яких вже зареєстровані.

По восьми амбулаторіям вже розпочато необхідні роботи – проведено очищення будівельного майданчика, виконана розробка ґрунту в траншеях для улаштування фундаменту та триває укладка фундаментних блоків.

Геннадій Зубко зауважив, що на сьогодні Мінрегіоном вже затверджено 513 проектів нового будівництва амбулаторій у сільській місцевості. Загалом потреба по Україні — 688 нових амбулаторій. Також затвердженим є й питання щодо забезпечення 497 службовими автомобілями медичних працівників, які працюватимуть у нових амбулаторіях.