Прес-центр13 липня 2020, 16:07

На Луганщині вже зібрано близько 30 % озимини

Про це журналістам заявила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна під час робочої поїздки на Кремінщину.

У агропідприємствах району вже тиждень тривають жнива, які дали досить неочікувані результати. Попри тривалу весну, прохолодний початок літа та надмірну спеку, аграріям вдається збирати великі врожаї. У цьому кореспонденти ЗМІ могли пересвідчитись на власні очі під час роботи бригад зі збору врожаю ПП «Владар» та ПП «Каут».

Директор ПП «Владар» Олександр Вдовиченко розповів що на власних ділянках площею майже 2100 га вже зібрано 80 % зернових, з врожайністю близько 49 ц/га. Він розповів, що градобій, на щастя, не зачепив Кремінщину та не попсував врожаю.

Власник ПП «Каут» Валерій Каут повідомив, що його підприємство обробляє майже 4675 га землі. Всього було прибрано 778 га з поточним рівнем врожайності 60 ц/га.

Кожен з фермерів провів екскурсію по своїм промисловим об’єктам та заготівельним пунктам, ознайомили з парком сучасної і ефективної зернозбиральної техніки. Вони розповіли, що мають на меті постійно оновлювати модельний ряд комбайнів, аби досягти найкращих результатів.

Крім того, агропідприємців було нагороджено відзнаками Департаменту АПК ОДА.