Прес-центр8 червня 2018, 15:06

На Луганщині за матеріалами СБУ до восьми років ув’язнення засуджено пособника окупантів

Лисичанським міським судом до восьми років позбавлення волі без конфіскації майна засуджено пособника проросійських терористів, який, перебуваючи на мирній території Луганської області, збирав розвідувальну інформацію за завданням так зв. «МГБ ЛНР».

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з прокуратурою викрили й затримали ворожого агента у квітні цього року в Лисичанську при виїмці носія інформації зі спеціально обладнаного тайника.

Оперативники встановили, що протягом 2017 року зловмисник, виконуючи завдання свого куратора з «МГБ», збирав інформацію про розташування українських блокпостів та військової техніки ЗСУ, фіксував номери та марки автомобілів співробітників правоохоронних органів Луганщини для вчинення диверсій та підривів. У Луганську він підшукував для «куратора» осіб, яких, через наявність компрометуючих даних, легко схилити до негласної «співпраці» з псевдоспецслужбою окупантів.

У березні 2018 року агент за власною ініціативою викрав у військкоматі та передав до «МГБ» списки українських військовослужбовців.

Під час досудового розслідування правопорушник визнав свою провину, уклав зі слідством угоду про визнання винуватості та надав показання щодо злочинної діяльності свого «куратора».

Особу «оперативного уповноваженого МГБ ЛНР» встановлено. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та оголошено у розшук.

За інформацією

3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях