Прес-центр18 грудня 2017, 12:12

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено бойовиків ОРЛО

На Луганщині правоохоронці задокументували, що двоє бойовиків, які перебуваючи у складі терористичної організації «ЛНР», здійснювали коригування вогню артилерії під час обстрілів позицій сил антитерористичної операції. Бойовики також забезпечували взаємодію угруповання з іншими бандформуваннями та військовими підрозділами РФ.

У 2015 році співробітники Служби безпеки України спільно із військовослужбовцями Збройних Сил України затримали зловмисників на території Слов’яносербського району поблизу розташування одного з підрозділів української армії. У бойовиків правоохоронці вилучили вогнепальну автоматичну зброю, гранату Ф-1, а також документи, що підтверджували їх причетність до незаконних збройних формувань.

Обом зловмисникам Рубіжанський міський суд Луганської області призначив покарання у вигляді чотирьох років і п`яти місяців позбавлення волі.

Довідково: З лютого 2014 року слідчими Служби безпеки України до судів направлено обвинувальні акти стосовно 1929 осіб, які вчинили злочини проти основ національної безпеки. З них 669 осіб визнано винними та засуджено до різних строків ув`язнення.