Прес-центр21 лютого 2018, 11:02

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено інформатора терористичної «ЛНР»

На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено до ув’язнення інформатора бойовиків терористичної «ЛНР».

Співробітники спецслужби встановили, що протягом квітня 2014 – червня 2015 року мешканка Рубіжного за допомогою електронних каналів зв’язку передавала ватажку бойовиків на прізвисько «Лєший» дані про місця розташування, переміщення та кількісний склад військовослужбовців Збройних Сил України, транспортування військової техніки через населені пункти Луганської та Харківської областей, про затриманих правоохоронними органами України учасників терористичної «ЛНР».   

У російських соціальних мережах під ніком «Лана Вовчиця» жінка закликала сприяти діяльності НЗФ, вступати до лав терористів та матеріально підтримувати банду «Призрак». На власній Інтернет-сторінці пособниця терористів розмістила список співробітників одного з підрозділів органів внутрішніх справ України з персональними даними.

Рубіжанський міський суд визнав затриману винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді чотирьох років та семи місяців позбавлення волі.

Судовий вирок набрав чинності.