Прес-центр5 квітня 2018, 13:04

На Луганщині заочно судитимуть «високопосадовця» окупаційної адміністрації ОРЛО

У Луганській області заочне засудження чекає на «заступника міністра інфраструктури та транспорту ЛНР». 30 березня Служба безпеки України скерувала обвинувальний акт стосовно нього до суду.

В органах самозваної влади функціонер зробив «вдалу» кар’єру. Спочатку він очолював «ДУП ЛНР «Луганская железная дорога». Потім обійняв «міністерську» посаду.

Встановлено, що від імені псевдореспубліки правопорушник незаконно керував об’єктами транспорту та інфраструктури ОРЛО, захопленими російсько-терористичними формуваннями, забезпечував та контролював примусове виконання вказівок та нормативно-правових актів самопроголошеної влади. 

«Чиновнику» інкримінується сприяння діяльності терористичної організації, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України. Йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Зловмисника  оголошено в розшук. До нього буде застосовано процедуру заочного засудження.

Минулого року СБ України також направила до суду обвинувальні акти відносно «начальника Управління інфраструктури та дорожнього господарства самозваного міністерства інфраструктури та транспорту ЛНР», першого заступника директора «ДУП ЛНР «Луганская железная дорога» та «заступника міністра».

Тривають заходи щодо документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних проросійських угруповань та окупаційної адміністрації. 

Загалом у 2017-2018 році в Луганській області Службою безпеки України завершено досудове розслідування стосовно 84 «посадових осіб» силового та політичного блоку псевдодержавного утворення «ЛНР». Серед них – 23 чиновники високого рівня – «міністри», «заступники міністрів», очільники «департаментів», «глави адміністрацій» тощо.