Прес-центр31 cічня 2019, 12:01

На Луганщині засуджено чергових організаторів антиукраїнського «референдуму» 2014 року

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд Луганської області заочно засудив чергових організаторів антиконституційного «референдуму про державну самостійність ЛНР».   

Співробітники спецслужби встановили, що у травні 2014 року секретар Лисичанської міської ради разом із двома місцевими жителями брали активну участь у роботі так званої ініціативної групи з проведення фейкового волевиявлення. Виступаючи із підтримкою проросійських сепаратистів, зловмисники організували мітинги та марші вулицями міста під прапорами країни-агресора. Після захоплення Лисичанська незаконними збройними формуваннями терористів секретар міськради публічно висловлювала підтримку бойовикам та ініціювала визнання на позачерговій сесії «акту про державну самостійність ЛНР».

Напередодні визволення Лисичанська від проросійських терористів троє організаторів псевдореферендуму втекли на тимчасово окуповану територію Луганщини.

Суд визнав зловмисників винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Секретаря міськради засуджено до семи років ув’язнення, двох інших правопорушників – до шести років позбавлення волі.

Вирок набув законної сили.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання злочинців.

За інформацією СБУ