Прес-центр5 грудня 2018, 13:12

На Луганщині засуджено чергових організаторів незаконного референдуму 2014 року

За матеріалами Служби безпеки України засуджено трьох організаторів антиконституційного референдуму «за державну самостійність ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що утравні 2014 року мешканець селища Новопсков Луганської області бра активну участь у проведенні фейкового волевиявлення. Зокрема, чоловік складав так звані реєстри виборців та безпосередньо здійснював «опитування» громадян.

Новопсковський районний суд визнав зловмисника винним в умисному вчиненні дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осібта засудив до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Винними у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України визнано також двох мешканок Станиці Луганської, які в 2014 році очолювали місцеві «виборчі комісії» та забезпечували їх функціонування.

Біловодський районний суд Луганщини засудив колаборанток до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

За інформацією ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях