Прес-центр19 липня 2018, 16:07

На Луганщині збільшується кількість роботодавців, які надають вакантні місця

Про це йшлося на засідання Луганського обласного центру зайнятості у смт Мілове, присвяченого роботі І півріччя 2018 року.

Показник працевлаштування в порівнянні з аналогічним періодом минулого року виріс на 11%.

Кількість роботодавців, які надали вакансії, збільшилась з 1,9 тис. до 2,2 тис.

Працевлаштовано з компенсацією єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування 217 безробітних, що на 27 осіб більше ніж за І півріччя минулого року.

Області вдалося досягти високого рівня працевлаштуванню безробітних з компенсацією роботодавцям єдиного внеску – 83,1%.

Також, надано одноразову допомогу по безробіттю. Кошти для відкриття власної справи отримали 24 особи.

Під час засідання директор центру  Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський зазначив, що в області зросла кількості роботодавців, з якими співпрацюють центри занятості, відповідно і кількість вакантних місць.

У громадських оплачуваних роботах взяли участь на 593 особи. Це більше ніж за аналогічний період минулого року. З місцевих бюджетів залучено майже втричі більше коштів – 307,5 тис. гривень ( І півріччя 2017 року – 80,1тис. гривень).

Суттєво розширився спектр громадських робіт соціальної спрямованості: супровід та обслуговування осіб з інвалідністю; допомога учасникам бойових дій та їх сім'ям тощо.

Проходили профнавчання 2,9 тисяч безробітних, з них 98 переселенців та 32 учасника АТО. Підготовку та підвищення кваліфікації безробітних здійснювалися за 83 професіями. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення навчання у середньому по області склав 93 %.

До кінця року ДНЗ «Луганський центр професійної-технічної освіти Державної служби занятості» заплановано завершити ліцензування за робітничими професіями, які мають попит у роботодавців: машинобудівного та будівельного профілю й для громадського харчування.

З початку року 64,7 тис. клієнтам служби зайнятості надано 123,7 тис. профорієнтаційних послуг.