Прес-центр19 червня 2020, 12:06

На Луганщині жінок із сільської місцевості навчатимуть підприємству

Громадська організація «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» впроваджуватиме грантовий проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» у Луганській і Донецькій областях.

За проєктом відберуть 100 підприємниць і 250 самозайнятих жінок, яких навчатимуть бізнес-навичок і основ правової допомоги із сільських районів.

За словами Лариси Бичкової, голови ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу», що за статистикою більше безробітних у селах, з них 70% – жінки. Тому, запрошуємо до проєкту жінок, які готові навчатися і заснувати свій бізнес, щоб мати постійний дохід, бути незалежними.

Після відбору учасниці пройдуть навчання на тренінгах, підприємниці отримають менторів, які допоможуть розробити стратегію розвитку справи.

Також організатори запланували чотири навчальні тури – до Дніпропетровської і Львівської областей, щоб показати учасницям успішні приклади бізнесу у селах.

Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії «“Схід економічних можливостей».

Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.