Прес-центр9 листопада 2016, 15:11

На Луганщині з’явилася ще одна об’єднана територіальна громада

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання експертної групи з питань підтримки місцевого самоврядування та добровільного об’єднання територіальних громад області, яку було затверджено розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 13 вересня 2016 року.

У роботі експертної групи взяли участь виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко та позаштатний радник голови облдержадміністрації з питань децентралізації Сергій Тихоновський.

Під час засідання обговорено проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо внесення змін до Перспективного плану формування громад Луганської області, в результаті яких на картографічній частині цього плану з’явиться ще одна об’єднана територіальна громада – Чмирівська.

Подальший крок – постанова Кабінету Міністрів України про відповідне внесення змін до Перспективного плану, після чого Чмирівська об’єднана територіальна громада отримає можливості виходу на прямі міжбюджетні відносини із Державним бюджетом України і відповідні фінансові ресурси на свій розвиток.  Серед яких, у першу чергу, 60 % податок на доходи фізичних осіб та субвенція на розвиток інфраструктури.