Прес-центр4 лютого 2021, 10:02

На Луганщину доправлено гуманітарну допомогу для військового госпіталю та погорільців

59-му військовому мобільному госпіталю, що у Сєвєродонецьку, в якості гуманітарної допомоги були надані багатофункціональні ліжка та лікарські засоби. Участь у передачі взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«У країні вже сьомий рік йде війна і Луганщина знаходиться на передньому краї, де проходять бойові дії. Наші військові не пускають російських окупантів і ми неймовірно вдячні їм за це. Сподіваюся, що і в майбутньому така співпраця буде постійною, бо інакше ми ворога не переможемо», – сказав Сергій Гайдай.

Крім того, на базі госпіталю відзнакою Міністра оборони України медаллю за сприяння Збройним силам України наказом № 640 від 4 грудня 2020 року нагороджено волонтера Жанну Скорик.

За словами Жанни Скорик, активно займатися волонтерством вона почала в 2014 році і продовжує до сих пір. «Всі родичі і друзі мене підтримували», – сказала вона. На питання чому продовжує займатися волонтерством, навіть коли наступають моменти, що хочеться все покинути, відповіла: «Мабуть, це вже стан душі».

Після заходів учасники відвідали селище Сиротино, де поспілкувались з місцевими мешканцями, постраждалими внаслідок пожеж, та передали їм гуманітарний вантаж, який організовано за сприяння генерального штабу Міністерства оборони, штабу операції Об’єднаних сил, Луганської обласної державної адміністрації, Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації. Погорільці отримали меблі, будівельні матеріали, одяг, взуття тощо.