Прес-центр29 серпня 2018, 15:08

На Луганщину завітала делегація Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Її зустріла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

До складу делегації увійшли перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, народний депутат України, член Комітету Наталія Королевська, помічники народних депутатів та представниками керівництва центральних органів виконавчої влади.

Спочатку делегація відвідала Рубіжне, де ознайомилась з роботою Управління праці та соціального захисту населення, який працює у форматі «Прозорий офіс». Там, члени Комітету почули від жителів міста основні проблеми. Зокрема, темами обговорення стали питання соціального захисту пенсіонерів, учасників ООС, а також призначення субсидій.

Наступною зупинкою у Рубіжному став Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рубіжанської міської ради. Під час перебування у ньому делегація  оглянула робочі місця, де працює персонал, поспілкувалася з відвідувачами центру, які в цей час займалися лікувальною фізкультурою або отримували консультацію у юриста.

Потім народні депутати України завітали до Сєвєродонецька. Вони ознайомилися з ходом ремонтних робіт в амбулаторному відділені КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги», яке розташоване по вул. Федоренко, 16 б.

Зараз тут за кошти Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) ремонтуються кабінети на першому поверсі та оновлюється реєстратура.

Останній об’єкт, який делегація відвідала, стала спеціалізована школа-колегіум Києво-Могилянська академії Сєвєродонецької міської ради. Там, члени Комітету дізналися у вчителів перших класів про їх враження щодо Нової української школи та наскільки вони готові до нового навчального року. Одноголосно вчителі відповіли: «Ми готові до змін, підвищувати кваліфікацію, бо освітнє середовище має стати сучасним та цікавим».