Прес-центр4 грудня 2018, 15:12

На Луганщину завітала делегація Представництва ЄС в Україні

Делегацію на чолі з заступником Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеман зустріла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Мета їх візиту – провести на Луганщині інформаційну кампанію «Будуймо Європу в Україні». Зокрема, протягом декілька днів для представників неурядових організацій, журналістів та учнівської молоді буде організовано низка навчальних заходів, спрямованих на сферу освіти, культури, спорту, підтримці малого та середнього бізнесу.

Під час зустрічі обговорено загальну соціально-економічну ситуацію в регіоні, процес децентралізації та питання щодо внутрішньо переміщених осіб, а також шляхи співпраці між Луганською областю та Представництвом ЄС.

Анніка Вайдеман розповіла про пріоритетні напрями співпраці ЄС та України, наголосивши на важливості реалізації Угоди про асоціацію, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між ЄС та Україною.

Крім цього, для представників структурних підрозділів облдержадміністрації було представлена презентація європейських програм для України.