Прес-центр24 жовтня 2019, 14:10

На Луганщину завітала голова Делегації МКЧХ в Україні

Сьогодні, 24 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з головою Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жиллєтт та головою суб-делегації МКЧХ в Сєвєродонецьку Себастьяном Фюстьє.

Під час заходу було обговорено гуманітарну ситуацію в регіоні, а також діяльність МКЧХ в Луганській області.

Катерина Безгинська щиро подякувала міжнародним партнерам за усебічну допомогу в гуманітарній сфері регіону: «Представниками Червоного Хреста на Луганщині проведено дуже серйозну роботу. Перш за все, це стосується відновлення житла, пошкодженого під час бойових дій, і гуманітарної підтримки населення».

За її словами, наразі регіон оговтується від наслідків воєнних дій та готовий до залучення інвестицій, адже криза водночас є вікном можливостей для бізнесу. Обласна влада, зі свого боку, має на меті створити інвестиційно сприятливий клімат, оскільки одним із важливих завдань є повернення Луганщині іміджу потужного промислового регіону. Саме з цим баченням делегація нашої області завітає на інвестиційний форум у Маріуполі, що відбудеться 29 жовтня.

Флоранс Жиллєтт повідомила, що зараз триває утвердження бюджету для фінансування гуманітарної місії МКЧХ в Україні. Вона висловила сподівання на збереженні та підтримці тих суспільно важливих проектів, які вже втілюються в нашій країні.