Прес-центр8 жовтня 2019, 16:10

На Луганщину завітав голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков

Перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів зустріч з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

Під час зустрічі було обговорено питання двосторонньої співпраці з регіоном та перспективи розвитку співробітництва.

Юрій Погуляйко висловив вдячність голові Представництва НАТО за послідовну підтримку України на міжнародному рівні та ознайомив його з рівнем соціально-економічного розвитку Луганщини. Зокрема, він розповів, що вчора до прифронтової області завітав Міністр оборони України Андрій Загороднюк, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак та командувач ООС Володимир Кравченко. Перебуваючи у Золотому члени делегації поспілкувались з місцевими жителями та заспокоїли перестороги населення щодо розведення сил. За словами Юрія Погуляйка, переважна більшість населення підтримує розведення військ та вбачає у цьому процесі позитивні зміни на краще.

Голова Представництва НАТО в Україні наголосив, що вся структура Північноатлантичного Альянсу підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та засуджує незаконну анексію Кримського півострову і окупацію частини Донбасу. Він запевнив, що спільним першочерговим завданням Альянсу та нашої держави є побудова безпечного середовища на території Луганської та Донецької областей.

У цивільному вимірі НАТО надає допомогу нашій державі за наступними напрямами: реабілітація поранених бійців АТО/ООС, програма підтримки військовослужбовців з посттравматичними стресовим розладами, гуманітарне розмінування та розвиток системи кібербезпеки.