Прес-центр23 липня 2019, 16:07

На Луганщину завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького його радник Катерина Безгинська зустрілася з Надзвичайним та Повноважний Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдяртом.

У заході також взяв участь Радник Посольства Угорщини в Україні Лайош Сабо.

 «Сьогодні наша зустріч відбувається у дні 5-ї річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних збройних формувань, – зазначила Катерина Безгинська. –  Під час бойових дій на Луганщині зруйновано велику кількість об’єктів інфраструктури, дуже багато людей стали внутрішньо переміщеними особами. Є проблеми в соціально-гуманітарній сфері, економіці, аграрній галузі, енергобезпеки».

Але, наразі одним з важливих питань є відновлення зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець неподалік КПВВ «Станиця Луганська», який стоїть на особистому контролі голови облдержадміністрації за дорученням президента України Володимира Зеленського.

«Ми хочемо відновити цей міст, який кожного дня перетинають більше 10 тисяч людей. Для початку потрібно розробити проектно-кошторисну документацію, провести геодезичні роботи. Тому ваша допомога вкрай потрібна, насамперед, у цьому питанні, – наголосила радник голови облдержадміністрації.

Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдяртом повідомив, що сьогодні зранку вони побували на контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду та ознайомились з цією ситуацією.

«Вважаю, що це дуже важливий проект. Цей перший крок необхідно зробити. Я повідомлю про це уряду Угорщини», – пообіцяв він. – Впевнений, це викликає велику зацікавленість».

В свою чергу, Катерина Безгинська подякувала міжнародним партнерам за допомогу у відновлені області, гуманітарній допомозі внутрішньо переміщеним особам та населенню, які мешкають поблизу лінії розмежування.