Прес-центр14 березня 2019, 09:03

На місцях отримано 4.128,9 тис. гривень держсубвенції на дітей-сиріт

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на сьогодні з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 4.128,9 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих  бюджетів області.

Загалом Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримку малих групових будинків в обсязі 19.557,1 тис. гривень.

Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 81, розподіл зазначеної субвенції між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами, які заходяться на підконтрольній українській владі території, здійснено відповідно до розрахункової потреби по функціонуючих дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях станом на 1 січня 2019 року та тих, що планується створити у 2019 році за даними Служби у справах дітей, та затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 20.12.2018 № 1037.