Прес-центр23 жовтня 2020, 16:10

На міжнародній конференції йшлося про перспективи розвитку Луганщини

Міжнародна конференція «Майбутнє східної України: від гуманітарних потреб до перспектив розвитку і миру» відбулася 23 жовтня у форматі відеозв’язку.

Від Луганщини в заході взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Загалом до обговорень долучилися українські урядовці, депутати Європарламенту, урядовці інших країн, а також представники неурядових організацій, які виділяють фінансування на потреби регіонів, представники органів влади на місцях тощо.

Нагадаємо, на цю Вільнюську конференцію область отримала запрошення під час нещодавньої зустрічі очільника Луганщини Сергія Гайдая з представниками Філії Асоціації «Лікарів світу».

Вітаючи учасників під час однієї з панельних дискусій, Катерина Безгинська розповіла про регіональні перспективи Луганської області.

Зокрема, вона наголосила, що регіон має потужний економічний потенціал, але, на жаль, в умовах бойових дій відсутня можливість повноцінно використовувати наявні ресурси.

Однією з актуальних проблем є будівництво житла, особливо для переселенців. Значних втрат область зазнала через пожежі, які сталися на Луганщині в липні, серпні та жовтні. Наразі повністю зруйновано 578 будинків та багато пошкоджено і потребує відновлення.

Триває модернізація мережі закладів вищої освіти, серед яких п’ять переміщених з тимчасово окупованої території вишів, для більш ефективного використання їх матеріально-технічних та кадрових ресурсів для підвищення якості освіти.

Та головне, як зазначила Катерина Безгинська, щоб молодь залишалася в області та працювала тут.

Також протягом дня учасниками конференції була розглянута низка інших питань.