Прес-центр12 cічня 2018, 14:01

На Новоайдарщині отримала соціальне житло дитина, позбавлена батьківського піклування

Позбавлена батьківського піклування дитина з Новоайдарського району отримала ключі від соціального житла.

Відповідне рішення про надання коштів на придбання житлової площі для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа прийнято у грудні обласною Комісією з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету.

Зокрема, і для дитини з Новоайдарського району, що перебувала на квартирному обліку.

Райгородська сільська рада разом зі службою у справах дітей Новоайдарської районної державної адміністрації розглянула усі можливі варіанти на території сільради, але найбільш прийнятний знайшла на території Новоайдара.

Усього з державного бюджету Луганщині виділено субвенцію на придбання 10 будинків та 14 квартир. Загалом, планується забезпечити соціальним житлом 26 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Раніше голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що забезпечення житлом дітей незахищених категорій є пріоритетом – окрім держави, подбати про них нікому.

Субвенцію з держбюджету розподілено між місцевими бюджетами на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.