Прес-центр7 травня 2020, 14:05

На обласній конференції розглянуті актуальні питання військово-патріотичного виховання

Сьогодні в онлайн форматі відбулася VІ обласна науково-практична конференція «Актуальні питання військово-патріотичного виховання в умовах сьогодення».

Розпочинаючи захід, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що питання формування молодої особистості, морально й фізично досконалої, яка проходитиме службу в Збройних силах України та буде готовою захищати Вітчизну, є пріоритетним.

Вона подякувала усім педагогам за успішну реалізацію Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки, яка спрямована на створення в регіоні дієвої та ефективної системи національно-патріотичного виховання шляхом формування громадянина – патріота української держави, формування національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних і духовних цінностей.

У своєму виступі директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк відзначив, що Департамент, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти разом з органами управління освітою, методичними службами, закладами освіти області створили систему роботи з упровадження комплексу заходів щодо національно-патріотичного виховання.

Підтвердженням цього є чисельність заходів. Так, традиційним стало проведення обласного конкурсу учнівської творчості «Чому я поважаю професію військового», який викликає інтерес у дітей та молоді. Протягом останніх років Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в співпраці з Департаментом освіти і науки, Луганським ОІППО забезпечують організаційно-інформаційне та методичне проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та інших конкурсів.

Завдяки спільним зусиллям формується та розвивається мотивація дітей і молоді до вступу до закладів вищої військової освіти, проходження військової служби.

Також зазначено, що наш земляк, учитель предмету «Захист Вітчизни» комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей», учасник АТО та бойових дій Володимир Воронцов за підсумками всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» (номінація: «Захист Вітчизни») посів п’яте місце.

До заходу залучилося керівники методичних об’єднань і вчителі, які викладають предмет «Захист Вітчизни», заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори закладів загальної середньої освіти, керівники гуртків туристсько-краєзнавчого напряму закладів загальної середньої та позашкільної освіти, методисти закладів позашкільної освіти, вчителі.