Прес-центр4 квітня 2018, 17:04

На одній із будівель Сєвєродонецька розмістять малюнок проти насильства

Сьогодні, 4 квітня, на площі Перемоги відбулась художня акція у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання», який впроваджує ООН Жінки, спільно з Міністерством внутрішніх справ України та міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».

Участь у заході взяли представники облдержадміністрації, поліцейські, громадські активісти та молодь міста. Вони спільно намалювали величезний символ кампанії – 4х6 метрів, щоб показати, що насильство щодо жінок повинно бути неприпустимим у повсякденному житті.

Мета цієї акції – покращення розуміння серед чоловіків та жінок, хлопців та дівчат, що насильство є порушення прав людини; пропаганда нульової толерантності до насильства; підвищення довіри до поліції, як важливої структури у системи реагування на випадки насильства.

Під час акції учасники розділилися на 24 команди по 3-4 людини. Дівчата та хлопці наносили на окремі квадрати фарби, а коли закінчили роботу, підняли частини малюнку над головою та створили цілісне зображення.

Завершений малюнок буде розміщено на одній із будівель Сєвєродонецька.

Також у рамках проведення заходу у центрі міста перехожим роздавали листівки «Особистий план безпеки» у ситуації насильства та інформація про гендерно-зумовлене насильство із соціальним змістом.

Кампанія є одним із компонентів спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громади України», який фінансується Європейським Союзом та реалізується у Луганській та Донецькій областях.