Прес-центр10 жовтня 2022, 08:10

На окупованій території Сватівщини росіяни мінують та підривають мости, обстрілюють визволені ЗСУ населені пункти

Наші військові та поліцейські проводять там необхідні стабілізаційні заходи, але цивільним перебувати у звільнених від окупантів населених пунктах, або приїжджати туди, ще вкрай небезпечно.

Ворог розлютований черговою поразкою, тому укріплюється на Сватівщині дуже ретельно.

Так, поблизу самого міста противник підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи.

У лікарні для психічних хворих майже у всіх корпусах на перших поверхах розгорнуті казарми окупантів. І лише в одній будівлі на другому поверсі залишилися лежачі хворі.

Росіяни мінують територію навколишніх населених пунктів. Відчувають наближення ЗСУ.

Водночас наша авіація протягом минулої доби завдала 24 удари.

Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних комплексів противника.

Крім того, українські підрозділи ППО за попередню добу збили літак ворога Су-25, 3 БпЛА та 3 керованих авіаційних ракети Х-59.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам’янка, Первомайське та Невельське.

9 жовтня росіяни обстріляли низку населених пунктів. Зокрема:

- на Краматорському напрямку: Першотравневе, Сіверськ, Макіївка, Новоєгорівка, Стельмахівка, Терни, Торське, Зарічне, Білогорівка, Греківка, Іванівка, Невське, Серебрянка;
- на Бахмутському напрямку: Роздолівка, Серебрянка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Зайцеве, Красна Гора, Соледар, Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Яковлівка, Майорськ, Нью-Йорк.