Прес-центр16 листопада 2016, 11:11

На підконтрольній українській владі території області здійснюють мовлення 24 телерадіоорганізації

На цей час працюють п’ять 5 ефірних мовників: Регіональна філія НТКУ «Луганська регіональна дирекція» – відновила роботу у травні 2015 року, ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА» – працює з липня 2014 року, ТОВ «Телекомпанія «СТВ» (м. Сєвєродонецьк), ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» (м. Лисичанськ), ТОВ «Телерадіокомпанія «Енергія» (м. Щастя);

А ще 11 провайдерів програмної послуги, 10 регіональних редакцій проводового мовлення, 3 FM-радіомовлення, 2 оператори цифрового кабельного телебачення.

На тимчасово окупованій території області залишилися 44 телерадіоорганізації.

Від липня 2014 року на звільненій території відновили роботу практично всі телерадіоорганізації. Особливої поваги заслуговують ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА» та Державна організація Луганська обласна державна телерадіокомпанія, які першими відновили мовлення в Луганській області.

Сьогодні фактично доступні для перегляду програми всіх загальнонаціональних мовників в аналоговому та цифровому форматах, зокрема, у складі універсальної програмної послуги у кабельних мережах провайдерів.

Також запроваджене цілодобове мовлення державного ФМ-радіо «Пульс», «Громадського радіо» та «Русское радио-Україна» на лінії розмежування сторін (ретранслятор встановлений у с. Широкому), а також у м. Старобільську.

8 листопада цього року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала дозволи на тимчасове мовлення в зоні проведення антитерористичної операції у Луганській області трьом радіомовникам.

Західноукраїнська радіомережа «FM Галичина» здобула чотири частоти з потужними передавачами в Луганській області.

Нова Інтернет-радіостанція української музики Radio1.ua – три частоти з малопотужними передавачами на контрольно-пропускних пунктах Луганської області.

Вперше організовано радіомовлення на контрольно-пропускних пунктах – за підтримки «Української асоціації мовлення громад» та Державної прикордонної служби України.

«Громадське радіо» до своїх старих шести дозволів на тимчасове мовлення додало ще одну частоту в Лисичанську.