Прес-центр10 липня 2019, 12:07

На Попаснянщині 50 школярів відпочили у туристичному таборі «Пілігрім»

У червні у селищі Білогорівка працював туристичний табір «Пілігрім». Цього літа до табору на відпочинок приїхали близько 50 хлопців та дівчат з міста Сєвєродонецьк.

Організатори – Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень спільно з ГО «Сєвєродонецький клуб спортивного туризму «Пілігрім».

Під час перебування у таборі школярі із задоволенням займались туризмом, спортивним орієнтуванням, дослідницько-краєзнавчою роботою. Учасники отримали корисні навички самообслуговування та самоврядування, опанували вміння проявляти ініціативу та брати на себе відповідальність.

Для них проведена низка цікавих заходів: майстер-класи «Туристична смуга перешкод», «Водна феєрія», «Туристичні вузли», «Орієнтування за легендою», «Вони прославляють Україну»; тактично-стратегічна гра на місцевості «Лазертаг»; спортивні естафети «Козацькими стежинами», «Ми – козаки!», «Нащадки козацької слави»; збір та сортуванню лікарських трав та виготовленню наборів «Донбаський чай»; вечірні перегляди кінофільмів; інтелектуально-розважальна програма «Україна – це Європа»; гра «100 років Революції. Історія боротьби»; конкурс туристичних пісень «Співаймо разом!»; екологічна акція «Схід сортує».

Зазначимо, що основною метою проведення табору – ознайомлення з історією, звичаями, традиціями та обрядами українського народу, основними подіями становлення державності України, виховання національної свідомості та формування громадянської позиції дітей.