Прес-центр18 грудня 2020, 17:12

На Попаснянщині привітали з Днем Святого Миколая дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська напередодні Дня Святого Миколая у рамках робочої поїздки відвідала Попаснянський район. Там вона взяла участь у святковому заході для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

«Шановні діти та їх вихователі, я дуже рада привітати вас з прийдешнім святом – Днем Святого Миколая. Миколай протягом усього року слідкує за вашою поведінкою та винагороджує добрі вчинки. Я хочу побажати і дітям і дорослим бути здоровими та щасливими, а батькам окремо дякую за те, що змогли дати сімейне тепло малечі», – сказала Катерина Безгинська у вітальній промові.

Разом з головою РДА Романом Власенком вона подарувала маленьким вихованцям прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу солодощі та грошові сертифікати.

Окремо сім'ям подарували важливу побутову техніку та гаджети для освіти і дозвілля (мультиварки, бутербродниці та планшети).

Після вручення цінних подарунків та пакетів із солодощами, батьки та діти долучилися до відкриття головної ялинки Попаснянщини.

А невдовзі очільник району ознайомив Катерину Безгинську із перебігом будівництва шелтеру для членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок домашнього насильства. Після чого заступниця голови облдержадміністрації відвідала попаснянську ЗОШ № 24, де було замінено харчоблок. Також вона відвідала центр освіти «STEAM», який у майбутньому має стати потужним центром юнацької творчості.

Зазначимо, у Попаснянському районі створено та функціонує два дитячих будинки сімейного типу та сім прийомних сімей, в яких виховується 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За останні три роки до прийомних сімей та будинків сімейного типу влаштовано 10 дітей. Створено один дитячий будинок сімейного типу та одну прийомну сім’ю.