Прес-центр14 липня 2021, 17:07

На Попаснянщину надійшла гуманітарна допомога з Нідерландів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарної допомоги восьми комунальним установам Попаснянської та Гірської громад від Королівства Нідерланди.

«Ця подія стала можливою завдяки синергії небайдужих людей з України і Нідерландів, консолідованої роботи влади і неурядових організацій, місцевої та обласної влади. Хотів би подякувати за допомогу Луганщині, і впевнений у тому, що у майбутньому зв’язки Луганщини з Королівством Нідерландів залишаться партнерськими», – наголосив у вітальному слові Сергій Гайдай.

Також голова ОДА вручив обласні відзнаки голові Фонду «Українська громада в Нідерландах» Ігору Кириченку та координаторці Фонду Ангеліні Кучерук, які доклали зусиль до збору та транспортування гумвантажу.

У рамках Меморандуму про співпрацю між Сєвєродонецькою РДА, ГО «Медико-соціальний захист людей з інвалідністю та ветеранів» та МБО «Сприяння розвитку медицини» вісім комунальних установ Попаснянської та Гірської громад отримали допомогу, донором якої виступила Благодійна організація «Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA».

Гуманітарна допомога призначена для закладів освіти і охорони здоров’я, а також центру соцобслуговування. Для закладів освіти до вантажу гуманітарної допомоги включено дитячі велосипеди, шкільні та дитячі меблі, великі і малі дошки. Не менш значущою є допомога лікувальним закладам – ліжка з матрацами, масажні столи, санітарне приладдя, інвалідні ходунки тощо.

Крім того, для жителів прифронтової зони, адже саме такою є Попаснянщина всі останні роки, жителями Королівства Нідерландів власноруч були виготовлені і передані теплі речі.

Загалом соціально незахищені категорії населення Попаснянської та Гірської громад отримають одяг та домашнє приладдя загальною масою 7841 кг.
У церемонії передачі гуманітарного вантажу також взяли участь, голова Фонду «Українська громада в Нідерландах» Ігор Кириченко, координаторка Фонду «Українська громада в Нідерландах» Ангеліна Кучерук.