Прес-центр4 cічня 2018, 14:01

На розвиток правоохоронної сфери додатково буде виділено понад 50 мільйонів гривень обласних коштів

Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко сьогодні, 4 січня, на нараді стосовно інженерно-технічного облаштування блокпостів сил АТО на території Луганської області.

За рахунок зазначених коштів, а саме 50,8 млн гривень, правоохоронними органами буде реалізовано проект зі створення та об’єднання глобальних мереж відеоспостереження «Рубіж» і «Безпечне місто» з виводом інформації безпосередньо з блокпостів сил АТО, автомобільних шляхів, в’їздів-виїздів до всіх населених пунктів області, пунктів пропуску через державний кордон, контрольних пунктів в’їзду-виїзду через лінію розмежування, а також місць скупчення громадян до чергової частини Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Інформація виводитиметься у режимі он-лайн з терміном архівації до одного року.

«Реалізація зазначеного проекту дозволить у значній мірі підвищити рівень безпеки на території області та прискорити розкриття злочинів», – зауважив Юрій Клименко.

Він підкреслив, що питання забезпечення прав і свобод громадян, підтримання законності і правопорядку на Луганщині є пріоритетним напрямом роботи облдержадміністрації.

Додаткові кошти з обласного бюджету в рамках виконання заходів Регіональної цільової програми розвитку правоохоронної сфери та цивільного захисту населення у Луганській області на 2016-2017 роки буде виділено задля вжиття заходів з охорони громадського порядку, протидії незаконному переміщенню зброї, боєприпасів та вибухових речовин тощо.