Прес-центр13 квітня 2018, 15:04

На селекторній нараді з регіонами обговорено стратегію розвитку держави, регіонів та громад

Сьогодні у Будинку Уряду під головуванням Віце-прем'єр міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада з регіонами.

Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Сегрій Філь та керівники структурних підрозділів ОДА.

Він зазначив, що реформа децентралізації робиться на місцях. Але, підтримка центральної влади вкрай потрібна. Тим більше, кожна спроможна громада – це й успішність всієї країни.

Головні питання сьогоднішнього селектору з Мінрегіоном стосувалися підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, розвитку мереж дитячих будинків сімейного типу.

Разом з тим, обговорено підготовку проектів і програм для реалізації за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, субвенцію на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, будівництво футбольних полів зі штучним покриттям тощо.

Також у заході взяли участь, директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігорь Агібалов та виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Нагадаємо, за словами Віце-прем’єр-міністра на 2018 рік визначено п’ять  пріоритетних проектів. Мінрегіон вже розробив рекомендації з їх впровадження – це створення сучасних ЦНАПів, Нового освітнього простору, Центрів безпеки громадян, сучасних амбулаторій, і нещодавно додався ще один напрям – дитячі сімейні будинки.