Прес-центр8 липня 2021, 09:07

На Старобільщині Юлія Лапутіна вшанувала пам’ять загиблих захисників України

Перебуваючи на Луганщині, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відвідала місця поховань воїнів, полеглих на сході країни, які відстоювали суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

У Чмирівці разом із представниками відокремленого підрозділу Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Старобільського району вона оглянула місця поховань тимчасово невстановлених захисників України.

Також високопосадовець відповіла на запитання ветеранів щодо їх соціального захисту, вшанування пам’яті полеглих, надання статусу учасників бойових дій загиблим та допомоги членам їх сімей.

Юлія Лапутіна запевнила, що під час зустрічі із головою облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм вони напрацювали варіанти розв’язання питання навколо місцевого кладовища – це має бути зроблене упродовж шести місяців.

«Увага до цього на державному рівні була звернута ще під час засідання Ради ветеранів України. Та уведення локдауну через пандемію не дало можливості особисто ознайомитися із проблематикою, – наголосила Юлія Лапутіна. – Хочу відзначити важливість активної комунікації місцевої громадськості з владою – зараз у нас є можливість закріпити те, що усі ці роки перебувало на волонтерських засадах, на державницькі позиції».

У Половинкиному Міністр у справах ветеранів поклала квіти до стели полеглим бійцям 24-го штурмового добровольчого батальйону «Айдар».

В обох місцях відбулася панахида за загиблими захисниками України.