Прес-центр20 квітня 2018, 12:04

На створення житла для внутрішньо переміщених осіб Німеччина надає дев’ять мільйонів євро

Україна отримає дев’ять млн євро від Уряду Німеччини на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб та розвиток інфраструктури (школи, дитсадки) у містах, які приймають ВПО.

Безповоротна фінансова допомога надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний Банк Розвитку KfW. Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» триватиме чотири роки, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Грантові кошти спрямовуються у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні українській владі райони Донецької і Луганської областей. Новий проект допоможе близько 1000 ВПО отримати соціальне житло.

В рамках проекту на виділені Урядом Німеччини кошти планується відновити або побудувати 10-12 багатоквартирних будинків для ВПО. Поруч з кожним таким будинком відремонтують школу або дитячий садок.

Відповідну Фінансову та проектну угоду підписали Міністр соціальної політики Андрій Рева, керівник міського та інфраструктурного підрозділу німецького державного Банку Розвитку KfW Маріон Кнееш та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов.

Розпорядником коштів німецького Уряду, які надаються через Банк Розвитку KfW, виступає Український фонд соціальних інвестицій, який за 18 років роботи реалізував понад 1200 проектів у всіх регіонах країни. Спеціалізацією Фонду є реалізація складних інфраструктурних проектів у соціальній сфері з особливим акцентом на енергозберігаючі технології.