Прес-центр6 березня 2019, 13:03

На територіях посилять заходи щодо роз'яснення механізму виплати житлових субсидій у готівковій формі

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Про стан проходження опалювального сезону доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, заступник голови штабу Віталій Сурай.

Зокрема, він повідомив, що на місцях необхідно бути готовими до погіршення погодних умов і перевірити залишки посипальних матеріалів та палива.

Крім того, на засіданні надано інформацію щодо необхідності приділити особливу увагу забезпеченню якісним водопостачанням та водовідведення населених пунктів з урахуванням висновків ДУ «Луганського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України».

Віталій Сурай наголосив на посиленні координації роботи установ та організацій, задіяних у процесі виплати житлових субсидій у грошовій формі. Так, слід вжити в установленому порядку заходи щодо можливості друку підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, ОСББ/ЖБК, інформації про новий механізм виплати житлових субсидій на зворотному боці платіжних квитанцій або надсилання окремого інформаційного повідомлення споживачу.

На територіях необхідно провести інформаційну компанію із залученням громадськості, засобів масової інформації щодо роз'яснення механізму виплати житлових субсидій у готівковій формі населенню.

Щодо реалізації Законів України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги» на засіданні штабу підкреслено, що ще сім об’єктів соціальної сфери області не обладнані лічильниками теплової енергії, зокрема, у Лисичанську, Рубіжному та Кремінському районі. Також необхідно посилити роботу на місцях стосовно обладнання відповідними лічильникам об’єктів житлового фонду.

Члени штабу розглянули стан утримання автомобільних доріг комунальної форми власності та здійснення ремонтних робіт елементів благоустрою вулично-дорожньої мережі та обговорили заходи із забезпечення належного освітлення вулиць та доріг населених пунктів Луганської області.

У режимі відеоконференцзв’язку до розгляду зазначених питань долучилися представники міст та районів Луганщини.