Прес-центр5 лютого 2019, 16:02

На території Луганської області діють обмеження продажу алкогольних напоїв

25 квітня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» (далі – Закон).

Відповідно до цього Закону сільські, селищні та міські ради в межах своїх територій можуть встановлювати заборону продажу зазначених алкогольних напоїв суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби.

Значна кількість органів місцевого самоврядування області скористалась своїми повноваженнями та прийняла ці рішення.

На 1 січня 2019 року в області діють обмеження продажу алкогольних напоїв суб’єктами господарювання в нічний час на територіях чотирьох міських рад міст Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Попасна, військово-цивільної адміністрації сіл Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине та Оріхово-Донецьке, військово-цивільної адміністрації села Кримське, військово-цивільної адміністрації сіл Нижня Вільхова, Верхня Вільхова, Малинове, Плотина та Пшеничне.

Також, відповідні рішення прийняли Станично-Луганська селищна рада, 26 сільських рад та 5 об’єднаних територіальних громад.

У межах цих територій встановлені обмеження реалізації алкоголю з 20 години (22-ї, 23-ї або 24-ї години) до 06 години (07-ї, 08-ї або 10 години) кожного дня, враховуючи вихідні та святкові дні.

Одночасно, у зв’язку з проведенням операції об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, профілактики можливих правопорушень та нещасних випадків серед військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб, які виконують завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, місцевими органами влади області прийняті рішення щодо заборони продажу алкогольних напоїв військовослужбовцям в межах своїх адміністративно-територіальних одиниць.

Найбільша кількість таких рішень прийнята у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

З більш детальною інформацією щодо прийнятих нормативно-правових актів, якими встановлено заборону (обмеження) продажу алкогольних напоїв у визначений час доби та військовослужбовцям в межах територій адміністративно-територіальних одиниць можна ознайомитись на веб-сторінці Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та за посиланнями: посилання 1, посилання 2 .