Прес-центр14 березня 2017, 13:03

На Великдень біля КПВВ «Станиця Луганська» відкриється капличка

У Станиці Луганській біля контрольну пункті в’їзду і виїзду завершуються роботи щодо зведення православної каплички. Урочисте її відкриття відбудеться напередодні святкування Великодня.

 

Пошуком місця для нового об’єкту та організацією будівництва займалися офіцери  групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

 

Восени минулого року до Станиці Луганської приїздила група посадовців із Рівненської районної державної адміністрації. Згодом вони організували збір благодійних коштів для каплички, а військовослужбовці реалізували всі технічні питання.

 

Варто зазначити, що до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» у жовтні 2016 року завітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом зі своїм колегою з Рівненщини Олексієм Муляренко. Саме тоді рівничани привезли із собою дерев’яну капличку, ранці зі шкільним приладдям, продукти харчування та пам’ятні сувеніри. Як зазначив тоді Олексій Муляренко, до цієї споруди може зайти кожен охочий у незалежності від конфесійної приналежності.

 

З відлигою будівельні роботи значно пришвидшилися і споруда вже майже готова. Ікони ж та інші християнські святині для новобудови  привезуть військові капелани 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ.