Прес-центр1 листопада 2016, 13:11

На відновлення лісів Луганщини після обстрілів та бойових дій необхідно 10-15 років

На брифінгу для ЗМІ перший заступник начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Шевченко розповів про стан справ у лісовому господарстві Луганської області.

Він зазначив, що за час збройної агресії проти нашої країни постраждало понад 15 тис. га лісів Луганщини. Але це не остаточна цифра, бо на цей час неможливо дослідити всі території у зв’язку із замінуванням територій.

У цьому році на місці лісів, що згоріли після обстрілів або бойових дій, вже висаджено 1 тис. га молодих дерев, стільки же заплановано посадити й в наступному.

«До початку подій 2014 року ми кожного року висаджували до 5 тис. га лісових насаджень. Але, щоб відновити втрачене за останній час зелене багатство нашого регіону, нам буде потрібно 10-15 років», – зауважив Володимир Шевченко.

Також він додав, що у зв’язку з реорганізацією усіх структур лісового та мисливського господарства в Україні, виникають проблеми із фінансування. Тому на допомогу нашим лісникам у посадці лісів та веденні лісового господарства неодноразово приходили колеги з Чернігівської, Житомирської та Львівської областей та Луганська облдержадміністрація.