Прес-центр21 листопада 2017, 13:11

На засіданні громадської ради при облдержадміністрації розглянули медичну реформу та права переселенців на житло

Відбулося останнє в нинішньому складі засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації.

На порядку денному присутні обговорили забезпечення права внутрішньо переміщених осіб на житло, впровадження медичної реформи в Україні та деякі організаційні питання щодо формування нового складу громадської ради.

У засіданні взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь та директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко.

Спеціалісти управління містобудування та архітектури облдержадміністрації доповіли про дію Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки. За їх словами, також завершується розробка механізму пільгового кредитування на будівництво та придбання житла для ВПО.

Як було зауважено під час засідання, у Рубіжному завершується будівництво двох будинків для переселенців.  

Начальник відділу фінансово-економічного забезпечення лікувально-профілактичних закладів, служби екстреної медичної допомоги управління фінансово-економічного забезпечення лікувально-профілактичних закладів, служби екстреної медичної допомоги та управління персоналом Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Артем Реблян та головний лікар Кремінського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Володимир Андрійчук розповіли про основні аспекти медичної реформи в Україні. Зокрема, про певні зміни на первинній ланці, що відбудуться вже наступного року, стан та оснащеність ФАПів та амбулаторій, оновлення автомобільного парку, кадровий потенціал.

На питання, що зацікавили членів громадської ради, відповів заступник директора Департаменту, начальник управління з організації надання медичної допомоги населенню Юрій Інкелевич.

Голова громадської ради Ганна Руденко ознайомила присутніх зі складом ініціативної групи з підготовки установчих зборів із формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2018-2019 роки, який було затверджено.

Також громадськістю були розглянуті ймовірні шляхи вирішення питання невиплати заробітної плати працівникам лисичанського дитячого садка «Колосок», який знаходиться на балансі одного з приватних підприємств.

Наприкінці засідання заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь подякував усім членам Громадської ради за активну співпрацю.