Прес-центр12 червня 2019, 10:06

На жителів області очікують дві вистави за мотивами творів Миколи Гоголя, – брифінг

Про підсумки театрального сезону 2018-2019 років та подальші плани на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергій Вікторович Дорофєєв.

Він нагадав, що 78-й театральний сезон розпочався у вересні Всеукраїнським фестивалем театрального мистецтва «СвітОгляд» за участю 12 професійних колективів. Фестиваль, який на Луганщині відбувся уперше, відвідали понад 5000 глядачів.

Протягом сезону відбулися декілька прем’єрних вистав, серед яких мюзикл «Ассоль», вистави «Жайворонок» та «Любов на замовлення» (до речі, цю постановку відвідала автор Тетяна Іващенко).

Загалом, починаючи з 2015 року, репертуар театру нараховує 35 вистав. У поточному сезоні театр випустив вже шість.

Сергій Дорофєєв повідомив, що нещодавно в Херсоні на Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» актриса нашого театру Тетяна Мерзлякова за роль у «Жайворонку» отримала нагороду в номінації «Акторська майстерність».

Наразі у театрі триває підготовка до останньої прем’єри сезону – вистави «Вій» за мотивами повісті Миколи Гоголя. Вона відбудеться 22 червня.

Ще одна прем’єра за творами цього письменника очікуватиме на жителів та гостей області вже у вересні. Режисером вистави «Одруження» буде харків’янин Олександр Аркадін-Школьник.

Між тим, у червні театр братиме участь у Міжнародному театральному фестивалі «1919-2019. Куліш. Курбас. Шекспір» у Харкові з виставою «Маклена Ґраса» за Пантелеймоном Кулішем.

До фестивалю також долучаться колективи з Великої Британії та покажуть власну версію вистави «Маклена Ґраса».

А вже з 17 по 24 вересня у Сєвєродонецьку відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд», у якому візьмуть участь декілька зіркових гостей.